Dania główne
-
Black Angus Steak
Stek z łopatki Black Angus z puree truflowym, chrupiącą pak choi, pieczonym czosnkiem i pesto bazyliowym
96 zł -
Top Sirloin Steak
Stek z rostbefu bez kości z puree truflowym, chrupiącą pak choi, pieczonym czosnkiem i pesto bazyliowym
89 zł -
Lazurowe wybrzeże
Cała dorada z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi winnymi warzywami.
73 zł -
Wenecki kupiec
Stek z łososia z puree chrzanowym, kolorową marchewką w emulsji czosnkowo-maślanej.
68 zł -
Bursztynowa przystań
Kurczak sous vide z parmezanową polentą, sosem z wędzonej śliwki i kolorową marchewką w emulsji czosnkowo-maślanej.
48 zł -
Rekomendowane
Deska abordażowa (4-6 osób)
Trzy plastry pieczonego boczku, dwie piersi z kurczaka, dwie karkówki, dwie kiełbasy wędzone, porcja smalcu z chlebem, frytki, ketchup, musztarda, czosnkowy.
259 zł -
(do steków proponujemy masło czosnkowe lub sos pieprzowy)
Dodatki
-
Frytki z parmezan i oliwą
20 zł -
Frytki z serem feta
20 zł -
Frytki
19 zł -
Mix vinegrette
10 zł -
Ogórek kiszony
7 zł -
Sos czosnkowy/BBQ/ majonez chilli/ ketchup
4 zł -
Porcja chleba/bagietki
6 zł
Dania główne
-
Żebro Korsarza
Pieczone w sosie barbecue z opiekanymi ziemniakami, ziołowym gzikiem i coleslawem.
56 zł -
Śmiały harpunnik
Polędwiczka wieprzowa z maślanymi kopytkami i sosem rozmarynowym na czerwonym winie z chrupiącymi boczniakami, jarmużem i glazurowanymi burakami
58 zł
Dania dla dzieci
-
Karmazynowy Pirat
Tradycyjna domowa zupa pomidorowa z makaronem.
15 zł -
Mali rozbójnicy
Chrupiące polędwiczki drobiowe z frytkami łódeczkami i mizerią.
26 zł -
Pirackie eldorado
Maślane kopytka z karmelizowaną śliwką i ziemią czekoladową.
25 zł